Prohlašuji, že jsem starší 18 let a jsem si vědom, že tyto stránky obsahují informace o výrobcích s obsahem alkoholu.
Hrozny: Castelao, Alicante Bouschet, Touriga Nacional, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot
Region: Ribatejo, Almeirim, Portugalsko
Barva: Temně rubínově červená
Charakteristika: Intenzivní aroma lesních plodů a černého rybízu. Výrazná chuť lesních plodů, hladký, znatelný tanin, dlouhotrvající dochuť se stopou černého rybízu na patře. Dobrý potenciál ke zrání v láhvi.
Vhodné k: červená masa, zvěřina, sýry, pikantní jídla
Podávat při teplotě: 16°C až 18°C, Kategorie vína: DOC ,Alkohol: 14 % obj., Lahev: 0,75 lt , Klima: středomořské, Půda: písčitá hlína
FALCOARIA Red řadí odborníci vinařského i spotřebitelského světa k vínům nejvyšší kvality. K výrobě byly použity hrozny odrůd révy Castelao, Cabernet Sauvignon, Touriga Nacional, Alicante Bouschet a Petit Verdot, jenž dozrály na samostatných 50 let starých vinicích v kraji Tejo, region Almeirim v Portugalsku.
Po šetrném vylisování hroznů mošt fermentuje v betonových kádích při kontrolované teplotě 25°C až 28°C. 50% vína je následně školeno v nových francouzských dubových sudech a 50% vína je školeno v již jednou až dvakrát použitých dubových sudech po dobu 13 měsíců. Výsledkem je jedinečné víno velkého stylu s potenciálem dalšího zrání, které bude vždy neotřelým a vysoce ceněným doplňkem podávaného menu.
Výrobce: Casal Branco-Sociedade de Vinhos S.A., Quinta do Casal Branco - E.N. 118, Km 69, 2080-187 Almeirim, Portugalsko